onsdag 21 oktober 2009

Aorta till trycket

Aorta nr. 25+26 med tema Tradition och Radikalism gick precis till tryck, och distribueras fortast möjligt.

Vi på Aorta är stolta över att kunna presentera Peter Linde, vars skulpturer illustrerar numret. Detaljerat innehåll får vara en hemlighet så länge, men vi kan avslöja att dubbelnumret är 146 sidor tjockt (!) och innehåller allt från intressanta essäer om fado, svensk vistradition, Pasolini, Olaf Bull och orfiska kontroverser till en retrogardistisk frågeenkät och högkvalitativa nyöversättningar av en mängd ryska kvinnliga poeter. Dessutom är numret kryddat med en mängd nyskrivna alster.

Håll utkik efter nya Aorta!

fredag 2 oktober 2009

Pasolini i Aorta

Ett nytt nummer av Aorta står under slutredigering och lämnas i nästa vecka till trycket. I ett fullspäckat nummer bjuds det bland annat på ett litet temablock runt Pier Paolo Pasolini.

Nina M. Olsson har översatt Pasolinis sista intervju, som Håkan Sandell skrivit en introduktion till. Carl Henrik Svenstedt berättar och minns de upprörda känslorna i Rom dagen efter mordnatten.

I väntan på det så vill vi gärna delge en kort film där Pasolini läser upp sina dikter för den lyhört lyssnande poetkollegan Ezra Pound: